Parhaat kohteet

Suomen metropolialueen parhaat matkakohteet

Kotimaan matkailu on viime aikoina kasvattanut suosiotaan. Jos kymmenen vuotta sitten tehtiin viikon ulkomaanmatka, tehdään nykyään sama reissu esimerkiksi Lappiin tai muuhun mielenkiintoiseen kohteeseen. Kotimaan matkailussa onkin monia hyviä puolia, joita ei välttämättä tule edes ajatelleeksi. Esimerkiksi kielimuurista ei tarvitse murehtia, ravintolassa tilaaminen on helpompaa ja muihin ihmisiin tutustuu eri tavalla. Suomessa matkailua edistää myös se, että kotimaan sisäisiä lentoja on lisätty, eikä Lappiin tarvitse enää matkustaa autolla monia tunteja. Lapin lisäksi Suomessa on toki paljon muitakin matkakohteita. Oletko ikinä esimerkiksi miettinyt, miltä pääkaupunkiseutu näyttää turistin silmin? Nyt se on mahdollista, sillä olemme koonneet pääkaupunkiseudun suosituimmat matkakohteet helpoksi listaksi. Lähde siis seikkailulle kokemaan jotain täysin uutta. Rohkea heittäytyminen palkitaan myöhemmin ihanina muistoina.

Pääkaupunki seutu on Suomen tiheimmin asuttua seutua, ja se käsittää Helsingin, Espoon ja Vantaan. Lähellä on myös Kauniainen, Sipoo, Kirkkonummi ja Kerava. Tarjonta on siis monipuolista ja sitä on paljon. Pelkkään Helsingin tarjontaan ei kannata jumittua, sillä myös kaupungin ulkopuolella on runsaasti nähtävää ja koettavaa. Kokeile siis lähijunaa ja matkusta itsellesi ennestään tuntemattomiin paikkoihin. Tämän voit tehdä vaikka asuisitkin pääkaupunkiseudulla jo valmiiksi. Pääkaupunkiseudulla matkustaminen on helppoa. Metro, bussit, raitiovaunut sekä lähijunat luovat kattavan verkoston. Muista vain olla tarkkana oikean lipun ostamisessa. Helsingin sisällä pärjäät yhdellä lipulla, mutta kauemmaksi mentäessä on tarpeen valita seutulippu. Lipun ostaminen onnistuu helpoiten omalla HSL:n tarjoamalla sovelluksella. Huomioithan, että lippua ei voi aina ostaa ajoneuvon kuljettajalta, vaan se olisi hyvä olla hankittuna ennen liikkumista.

Suomenlinna

Pääkaupunkiseutuun tutustuminen on helpointa aloittaa Helsingistä, sillä siellä nähtävää ja koettavaa varmasti riittää useamman päivän vierailun ajalle. Tarjolla on niin kulttuuria, historiaa kuin viihdettäkin. Ensimmäisenä listallamme on esittelyssä Helsingin edustalla sijaitseva Suomenlinnan merilinnoitus. Tämä upea linnoitus on yksi Suomen suosituimpia nähtävyyksiä, ja se on myös Unescon maailmanperintökohde. Suomenlinnaan pääsee helposti lautalla, johon käy normaali HSL:n lippu. Lautta lähtee kauppatorilta, ja matka kestää noin vartin. Lauttamatkan aikana ehtii ihailemaan Helsingin kaunista saaristoa. Lautan lisäksi Suomenlinnaan kulkee kesäisin myös vesibussi. Linnoituksessa on museoita ja ravintoloita ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia. Alueesta enemmän kiinnostuneen kannattaa mennä kierrokselle, jossa Suomenlinnasta kerrotaan enemmän. Lipun kierrokselle voi ostaa joko etukäteen netissä tai paikan päältä Suomenlinnakeskuksesta.

Helsingin kulttuuritarjonta

Taiteen ja designin ystävät ovat varmasti mielissään, sillä lähekkäin Helsingin keskustassa sijaitsee neljä suurta ja mielenkiintoista museota. Ateneumin Taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma, Designmuseo sekä Helsingin Taidemuseo HAM luovat ainutlaatuisen ja monipuolisen kattauksen taiteesta ja designista. Museoita kiertäessä tutustuu samalla Helsingin vanhaan arkkitehtuuriin. Matkan varrella on miellyttäviä kahviloita ja ravintoloita, joihin voi istahtaa taltuttamaan kasvavaa nälkää tai lepuuttamaan jalkoja nauttimalla samalla kupin kahvia. Museoiden lippujen hinnat liikkuvat kymmenen euron molemmin puolin. Opiskelijoille ja eläkeläisille on tarjolla erilaisia alennuksista lipuista. Mikäli olet kova museoiden fani, kannattaa harkita museokorttia. Se toimii pääsylippunasi 280 museossa ympäri Suomea. Voit siis hyödyntää sitä myös kotipaikkakunnallasi. Museokortti kustantaa 69 euroa, ja se on voimassa kokonaisen vuoden.

Kulttuuria Espoossa

Pääkaupunkiseudun kulttuuritarjonta ei rajoitu pelkästään Helsinkiin, vaan kulttuurinjanoisille myös Espoolla on runsaasti tarjontaa. Espoossa vierailevan kannattaa tutustua esimerkiksi Näyttelykeskus WeeGeen tarjontaan. Se sijaitsee kustantamo Weilin & Göösin entisessä kirjapainossa Tapiolassa. Tapiolaan pääsee helposti ja nopeasti metrolla. Matka Helsingin keskustasta Tapiolaan vie noin 20 minuuttia. WeeGeessä toimivat modernin taiteen museo EMMA, Espoon kaupunginmuseo KAMU, Studio Suuronen, Futuro-talo sekä Suomen Kellomuseo. Lapsia tai lapsenmielisiäkään ei ole unohdettu, sillä edellä mainittujen lisäksi WeeGeessa sijaitsee myös Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä. Tarjonta on siis valtava. Kulttuurin lisäksi Espoossa on myös suuria ostoskeskuksia kuten Iso Omena ja Sello. Ne toimivat hyvänä vastapainona museoille. Testaa vaikka elokuvateatterin tarjonta. Ostoskeskuksissa on myös kattavat ravintomaailmat, joissa suurempikin nälkä varmasti tulee taltutettua.

Tiedettä Vantaalla

Tieteeseen ja teknologiaan pääsee tutustumaan Vantaan Tikkurilassa sijaitsevassa Heurekassa. Taidemuseossa on paljon panostettu siihen, että vierailija pääsee tekemään ja kokemaan itse. Oivaltamisen iloa pääsee kokemaan muun muassa vaihtuvissa näyttelyissä, planetaarioissa sekä erilaisissa tapahtumissa. Nuoremmille tarjotaan erilaisia pienkursseja, joissa tieteeseen voi saada elinikäisen kiinnostuksen. Vuosittain Heurekassa vierailee noin 300 000 kävijää, ja se kuuluu Suomen viiden suosituimman vapaa-ajankeskuksen joukkoon. Saapuminen Heurekaan on helppoa. Omalla autolla saapuville tarjotaan kuusi tuntia ilmaista parkkiaikaa. Heureka sijaitsee lähellä Tikkurilan rautatieasemaa. Siihen pysähtyvät niin lähi- kuin kaukojunatkin. Asemalta Heurekaan on noin 500 metrin kävelymatka. Helsingistä Tikkurilaan kulkevat lähijunat I, P, N, K, R, T, D sekä Z. Heurekaan pääsee myös suoraan Helsinki-Vantaan lentoasemalta lähijunalla P.

Monenlaista menoa

Juuri lukemasi lista tarjoaa tekemistä usean päivän ajaksi. Tässä ei kuitenkaan ollut vielä läheskään kaikki. Kesäisin matkailijaa viihdyttävät muun muassa Linnanmäki sekä Vesipuisto Serenade. Unohtamattakaan lukuisia festivaaleja ja musiikkikonsertteja, joita pääkaupunkiseudulla on runsaasti, varsinkin kesäisin. Helsingistä on myös hyvät laivayhteydet Tallinnaan ja Tukholmaan. Näin pienen ulkomaanmatkan voi yhdistää samaan reissuun!

Leave a Comment