Helsinki – jokaiselle jotakin

Pääkaupungissamme Helsingissä (ja sen ympäristossä) asuu n. 500 000 ihmistä ja pinta-alaakin löytyy varsin rutkasti. Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että suurin osa aktiviteeteista ja nähtävyyksistä on jo valtaväestön toimesta löydetty. Vai onko sittenkään? Monet Helsingissä asuvatkaan eivät välttämättä tiedä, mitä kaikkea tämä mahtava kaupunki pitää sisällään. Kyseessä on ylivoimaisesti Suomen suurin kaupunki ja asuinalue, millä tahansa mittarilla sitä halutaankin sitten vertailla. 

Miltä sinun täydellinen päiväsi Helsingissä näyttäisi? Päiväretki Suomenlinnaan? Jäätelöt hietsussa? Illaksi keikalle Tavastialle? Aktiviteettien lista on loputon, ja oikeastaan persoonasi määrittelee sen, mitä haluat tehdä. Persoonia on monia erilaisia, mutta olemme kuitenkin tehneet lajittelun artikkeliamme varten kahteen kategoriaan. Yksinäisyydestä nauttiva sekä sosiaalisista tilanteista nauttiva henkilö. 

Ravintolat & baarit

Yksinäisyydestä nauttiva:

Yksinäisyydestä ja rauhasta nauttivan henkilön ykköspaikkoihin ei yleensä ravintolat ja baarit lukeudu, mutta mikäli kuitenkin haluat päästä esimerkiksi kesäiselle terassille nauttimaan suosikkijuomaasi, kannattaa aika ja paikka valita tarkoin. Mikäli esimerkiksi menet Mikonkadulla sijaitsevaan, supersuosittuun On The Rocksiin perjantaina klo 17:00, et luultavasti tule olemaan yksin. Jos sen sijaan teetkin ns. “pelimiehen (tai naisen) liikkeen” ja otat suunnaksi Leppävaaran, pääset luultavasti nauttimaan yksinäisyydestä, rauhallisuudesta, seesteisestä ilmapiiristä sekä tietysti suosikkijuomastasi! 

Leppävaaran, tarkemmin ottaen kauppakeskus Sellon alueelta löydät useita baareja ja ravintoloita, jotka eivät ole lähellekään niin suosittuja, kuin Helsingin keskustassa sijaitsevat paikat. Parhaat viikonpäivät tälle retkelle on tiistai sekä torstai. 

Sosiaalisista tilanteista nauttiva:

Mikäli kaipaat ympärillesi ihmisiä ja haluat tutustua uusiin tyyppeihin, loistavia valintoja on koko Helsingin keskusta täynnä. Mikäli iltasi alkaa n. klo 18:00, suunnistaisimme ensimmäiseksi jo kertaalleen mainittuun On The Rocksiin. On The Rocksin löydät niin Kalliosta, kuin Mikonkadultakin. Valinta on sinun. Kun ilta alkaa vaihtumaan yön puolelle, ja menojalkasi alkaa vipattamaan, ota suunnaksi Erottajan karaokebaari. Et tule pettymään!

Jos karaoken laulaminen ei kiinnosta, tarjolla on kymmeniä, jopa satoja yökerhoja ympäri Helsinkiä. Näistä sen parhaimman valitseminen saattaa olla kohtalaisen vaikea tehtävä, joten emme uskalla lähteä edes antamaan tähän mitään vinkkejä. Yökerhon valitseminen riippuu lähinnä siitä, etsitkö itsellesi seuraa, vai haluatko kenties vain nauttia musiikista ja tanssimisesta. Mikäli olet edellisistä väittämistä numero 1, suosittelemme kokeilemaan Milliklubia. Ai miksikö? Noh, näet sitten.

Rentoudu missä haluat

Puiston penkkejä, hiekkarantoja, kallioita, metsää. Helsinki on loistava paikka henkilölle joka haluaa hetken rauhaa, mutta tykkää kuitenkin katsella suurkaupungin hulinoita. Miksi et menisi vaikkapa Espalle (Esplanadin puisto) piknikille? Voitko väittää, että olisi jotain parempaa keksitty, kuin kesäisellä nurmikolla makoilu ja jännittävien nettipelien pelaaminen? Moni suomalainen käykin hakemassa yleensä parhaat bonukset nettikasinoilta, jonka jälkeen kesäisestä päivästä nauttiminen saa täysin uusia ulottuvuuksia. Esplanadin monet ravintolat ja kahvilat tarjoavat ilmaista wifi-yhteyttä, mikäli jostain syystä 3G/4G -yhteytesi ei toimi.

Varaa vähintään viikko

Helsinki on sen verran suuri, että ihan kaikkea ei yhdessä tai kahdessa yössä ehdi kokemaan. Mikäli et ole kaupungissa koskaan käynyt, suosittelemme varaamaan seuraavalle visiitillesi riittävästi aikaa. Ajankohta kannattaa myös lyödä lukkoon jo suhteellisen hyvissä ajoin sillä mikäli kaupungissa on esimerkiksi isoja festareita tai tapahtumia, saattaa kaikki hotellit sekä AirBnB -asumukset olla jo varattuina. Parhaiten selviät sillä, kun varaat matkasi muutamaa kuukautta etukäteen. Näin ollen säästyt ylimääräiseltä stressiltä ja saat todennäköisesti juuri itsellesi sopivan huoneen / asunnon vuokrattua. 

 

 

 

 

Leave a Comment